T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÖDEMİŞ - Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Y. Mustafa KOÇYİĞİT - Koordinatör Müdür Yardımcısı

 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Ortaöğretim Kurumları Müdür Yardımcılarının Görevleri Yönetmeliği 79 maddelsinde  sıralanan görev tanımlarından, tarafınıza verilen  görev, yetki ve sorumlulukları

 

1.Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Belirtilen, Koordinatör müdür yardımcısının görev yetki ve sorumluluklarını yerine getirir.

2.Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin sigortaları devlet katkısı ile ilgili iş ve işlemlerini yürütülmesini sağlar, takip eder, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

3.İşletmelerde meslekî eğitim uygulamasının plânlı bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla alınacak önlemleri belirler öğrencilerin iş güvenliği eğitimlerini almalarını sağlar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

4.İşletmelerde meslekî eğitim gören 12. Sınıf öğrencilerin devam-devamsızlıkla ilgili iş ve işlemlerini yapar, takip eder, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

5.Mesleki eğitim yaptırılabilecek işletmelerin, eğitimi yapılacak meslek alanı/dalı ve öğretim programına uygunluğunu belirlemek amacıyla bölüm şefleri ile birlikte gerekli çalışmayı ve  planlamayı yapar.

6.Koordinatör öğretmenlerin görevlerini tam olarak yapması, koordinatörlükle ilgili formların zamanında okul yönetimine verilmesi konusunu takip eder, değerlendirir, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

7.E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıtlı olan 12. Sınıf öğrencilerin iş ve işlemlerini yapar, takip eder, veli toplantılarını planlar,  Öğrenci bilgilerinin ve resimlerinin e-Okul sistemi üzerinde güncellenmesini sağlar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

8.12. Sınıfların performans ve  proje ödevlerinin belirlenmesi, işlenmesi ve  takibinin yapılmasını sağlar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

9.12. Sınıfların Uzaktan Eğitim ile ilgili iş ve işlemlerin takibini yapar ve yürütmesini sağlar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

10.12. Sınıfların şök, şube öğretmenler ve BEP toplantılarını planlar ve ilgili mevzuata göre yapar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

11.1. Dönem ve yılsonunda 12. sınıf öğrencilerin not çizelgelerini ve karnelerini hazırlar, takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı belgelerinin onaylatılması ve dağıtılması ile ilgili iş ve işlemleri yapar.

12.Okul birincisi öğrencilerin E-okul sistemine kaydedilmesini sağlar.

13.Sıfır Atık Projesi, Okulum temiz, İş güvenliği ile ilgili iş ve işlemleri yapar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

14.Mezun öğrencileri izleme ile ilgili işve işlemlerin yapılmasını sağlar.

15.Covid-19 Salgını Nedeniyle Sağlık Bakanlığı Bilimsel  Danışma Kurulunun Hazırladığı Salgın Yönetimi ve  Çalışma Rehberi, konu ile ilgili müdürlüğümüze Resmi  makamlardan gelen Yönerge,Genelge, Hıfzıssıhha  Kurulu Kararları Doğrultusunda Okul ile İlgili  önlemlerin alınmasını sağlar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

16.Görev alanı ile ilgili olarak yıllık çalışma takvimi hazırlar ve uygular.

17.Görev alanı ile ilgili defter, dosya, belge ve çizelgeleri zamanında hazırlar.

18.Görev alanı ile ilgili Elektronik ortamda veri tabanı üzerinden bilgi alışverişi ile ilgili işlemleri yürütür.

19.Nöbet çizelgesine göre nöbet tutar, nöbet gününde diğer görevlilerle birlikte nöbet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlar, varsa aksaklıklar rapor halinde müdüre sunar.

20.Görev alanıyla ilgili kurul, komisyon ve ekiplere başkanlık eder, toplantı tutanaklarını dosyalar ve istendiğinde ilgili kişiye teslim eder.

21.DYS ve diğer yollardan gelen yazışmaları takip edilmesi, cevap verilmesi gereken yazıların zamanında ve usulüne uygun şekilde cevaplanması sağlar.

22.Kendisine verilen görevlerle ilgili her türlü arşivlemeyi yapar.

23.Görev alanı ile ilgili Kurum ya da kişilerle ilgili yazıları dosyalar, gizli kalması gerekenlerin gizliliğini sağlar.

24.Kurumumuzun meb.k12.tr e-postasının takip edilmesini sağlar,  varsa görev alanı ile ilgili yazılar için gereğini yapar.

25.Görev alanı ile ilgili her türlü tebligat işlemini mevzuatına uygun olarak gerçekleştirir.

26.Görev alanı ile ilgili her türlü istatistikleri yapar ve arşivler.

27.Uhdesine verilen bütün görevleri “Eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu” doğrultusunda iş ve işlemleri yürütür ve gerekli önlemleri alır.varsa aksaklıklar bir rapor halinde müdüre sunar. 

28.Ayrıca, görev tanımında belirtilen diğer görevler ile müdür tarafından verilen görevleri de yapar. 

29.Eş görev Fatih KİRİK.