OKULUMUZDA CODEWEEK HAFTASI (7-22 EKİM) KAPSAMINDA YAPILAN ETKİNLİKLERİMİZ.

Eyl

Okulumuzda kutlanan ahilik haftası programına katılan Sayın Kaymakamımız Emin KAYMAK'a, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ERİŞ'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sunulllah DESTİCİOĞLU'na, Değerli oda başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize teşşekür ederiz.

May

"Different cultures different fairy Tales " adlı projemiz çalışmalarına devam etmektedir.

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz web2 araçlarından Canva yı kullanarak logo ve afiş tasarladılar. Öğrenci webinarlarina katılıp birbirlerini tanıdılar. Okul panoları hazırlayıp projelerini tanıttılar.

Öğrencilerimiz şu günlerde yine değişik web2 araçlari kullanarak masallar ile ilgili çalışmalar yapıp bir e kitap hazırlama aşamasındalar.

Nis

Etwinning Bridge Between Countries isimli etwinning projemiz çalışmalarına devam ediyor.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Tülay Bala Şahin'in danışmanlığını yaptığı, İspanya, İtalya, Slovakya, Polonya, Almanya, Gürcistan ve Türkiye'den 19 okulun ortaklığı ile yürütülen 'Etwinning Bridge Between Countries' isimli etwinning Projemiz Bilişim Bölümü 10.sınıf  öğrencilerimizle   çalismalarina başlamiş bulunmaktadır.

Proje kapsamında öğrencilerimiz farklı ülkelerden yaşıtları ile web 2.0 araçları kullanarak iletişim kuracak, işbirlikçi ürünler ortaya koyacak, kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirecek aynı zamanda İngilizceyi etkin bir şekilde kullanma fırsatı bulacaklardır.

Mrt

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile o ayın değerine uygun meyveler veriyor. Bazen bir hadis, bazen özlü bir söz,  bazen atasözü,  bazen de o değer ile özleşmiş hoş bir resim olarak karşımıza çıkıyor. Bu ayki değerlerimiz " saygı " ve "sabır ". Bize bu ay  resimleriyle eşlik eden  ressam Ebru Arslan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ağacımız o resimler ile yeni bir değer kazandı. Değer Ağacımızı ancak degerli katkılar ile yeşertmek ve yaşatmak mümkün olacaktır.

Haz

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması... Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü rehberliğinde, Şanlıurfa Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonunda, 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında daha önce pandemi sebebiyle ertelenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması yapıldı. İlçemiz Ödemiş Meb Robot Yarışması takımları kurdele keserek protokol ile birlikte açılışı gerçekleştirdiler. Okulumuz Çizgi İzleyen (İleri Seviye ) kategorisinde 2 takım ile yarışmaya katılım sağladılar. Okulumuz, Türkiye Genelinde 118 takımın katıldığı yarışta , bir takımı ile Türkiye 7. 'si olurken, diğer takımı ile Türkiye 16.' sı olarak ilk 20'ye girerek parkuru tamamladı. İlimiz İzmir genelinde, 6 takım ön elemeyi geçerek , finallerde yarışmaya hak kazanmıştır. Final yarışmasında ise ilçemiz Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimiz genelinde 1 ve 2. takım olmuşlardır. Ödemiş Meb Robot Ekibi olarak Şanlıurfa Valisi Sayın Salih AYHAN'I makamında ziyaret ettiler. Şanlıurfa Valisi Sayın Salih AYHAN Şanlıurfa Valiliği plaketini bizlere hediye ederek onurlandırdılar. Kendilerine saygı ve şükranlarımızı sunduk. Emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz

Nis

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sıddık Kaya ve e-Twinning proje ekibi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü 'yü ziyaret ettiler ve kendisine yöresel lezzetimiz 'Dibile' tatlımızı sundular.

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Sıddık Kaya "Okulumuzun kuruculuğunu üstlendiği 3 proje ile  e-Twinning projelerinde de etkin bir şekilde yer alarak öğrencilerine farklı alanlarda proje kültürü kazandırmayı hedeflemiştir.

Okulumuz İngilizce öğretmenleri Pınar Gül Çarpan Tülay Bala Şahinve Derya Işık 'ın kuruculuğunu üstlendiği 'Yöreler ve Lezzetler' isimli e – Twinning projesi Ödemiş yöresel yemeklerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma ve kültürel mirasımızı koruyup yeni nesille aktarma görevini üstlenmişlerdir.

Okulumuz İngilizce öğretmenleri Emine Uyar ve Neşat Yılmaz, felsefe öğretmeni Öznur Akbulut' un kuruculuğunu yürüttüğü Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Figen Ergen' in de kurucu ortaklığını yürüttüğü 'Ezgilerin Gücü (ninniler)' isimli e-Twinning projesi kapsamında ninnilerimizi nesilden nesille aktarabilmek, kültürel mirasımızı koruyabilmemiz hedeflenmiştir.

Okulumuz Tarım Teknolojileri alan şefi Gülay Çalıkkasap başkanlığında alan öğrencileri Konya, Mardin ve Yalova'da bulunan tarım liseleri ile birlikte 'Damlaya Damlaya Hayat Olur' e-Twinning projesi yürütülmektedir. Projenin hedefi su kaynaklarının etkin kullanımına yönelik farkındalığı arttırmaktırr dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü "Okul idarecilerimize, öğretmenlerize ve öğrencilerimiz nazik ziyaretleri için teşekkür eder,  çalışmalarında başarılar dileriz. Dedi.

Nis

Okulumuz e-twinning projesi "Ezgilerin Gücü" çalışmalarında sona doğru yaklaşıyor.

Peki neler yaptı?

"Balu Balu" adlı e-dergimiz yayımlandı.

Ninniler Atölyesi kapsamında öğrencilerimiz ninniler söyleyip videoya çekti.

Ödemiş proje ortağımız Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi öğrencileri okulumuzu ziyaret etti. Okulumuz öğrencileri ile proje final çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Nis

Okulumuzda 18-22 Nisan İzmir İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında 22 Nisan Saat 10:00 da okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı BT Sınıfında Siber Güvenlik ve Önemi hakkında bilgilendirme semineri verilmiştir. Bu Seminer Kapsamı;

Siber Güvenliğin temel kavramları hakkında bilgiler verildi.

Ağ güvenliği, Uygulama güvenliği, Bilgi güvenliği, Siber tehditler ve siber tehditlere karşı mücadele yöntemleri, En güncel siber saldırı türleri ve yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Siber suçların ve yaptırımlarının neler olduğunun bilgisi verildi.

Siber Güvenlik İpuçları verilerek etkinlik tamamlandı.