İşletmelerde Mesleki Eğitim ve Staj

Öğrencilerimiz meslekî eğitim uygulamalarını, işletmelerde meslekî eğitim ve stajla yapmaktadır. İşletmelerde meslekî eğitim; Anadolu meslek programı öğrencilerinin meslekî bilgi, görgü ve becerilerini artırmak amacıyla 12.sınıfta 3 gün işletmede öğrenim gördüğü bir uygulamadır. Staj ise Anadolu teknik program öğrencilerinin meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla 40 iş günü işletmelerde uygulama eğitimi gördüğü meslekî eğitimdir. İşletmelerde meslekî eğitim gören ve staj yapan öğrencilerimiz; 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu'na göre işletmelerde meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigortalanırlar. Ayrıca işletmelerde meslekî eğitim ve staj gören öğrencilere işveren tarafından yaşlarına uygun olarak asgari ücretin %30'undan az olmamak kaydıyla ücret ödenir.

Yayın: 03.11.2020 - Güncelleme: 20.12.2021 14:27 - Görüntülenme: 1191